De Britse prins William en zijn echtgenote Kate verwachten een eerste kindje. Het Britse Koningshuis heeft de zwangerschap officieel bevestigd.

Kate kampt met een ernstige vorm van ochtendmisselijkheid en verblijft momenteel in een Londens ziekenhuis, luidt het in een mededeling.

Er liepen al langer geruchten over een mogelijke zwangerschap, maar nu is er dus officieel nieuws. Omdat prins William de tweede in lijn is voor de troonsopvolging, is er een grote kans dat het kindje op een dag koning of koningin wordt.

Kate is opgenomen in het King Edward VII-ziekenhuis. "Omdat de zwangerschap nog in een prille fase is, moet Hare Hoogheid nog verschillende dagen in het ziekenhuis blijven. Daarna zal ze nood hebben aan een rustpauze", klinkt het in een mededeling.

Kate maakte onlangs nog enkele publieke optredens. Zo speelde ze vrijdag nog veldhockey met 12-jarige schoolkinderen op haar vroegere school, St Andrew's School in Pangbourne, Berkshire. 

Prins William is de zoon van de Britse kroonprins Charles en de overleden prinses Diana. Hij is net als zijn echtgenote Kate, de hertogin van Cambridge, 30 jaar. De twee trouwden op 29 april vorig jaar in Westminster Abbey. 

Premier Cameron "verheugd"

Intussen stromen er van overal reacties binnen. De Britse premier David Cameron meldde op Twitter dat hij "verheugd was door het nieuws" en liet in één adem weten dat de William en Kate "fantastische ouders zullen zijn."

Ook op Twitter "boomde" het nieuws meteen. De categorie #royalbaby werd meteen een zogenoemd trendy topic op de sociaalnetwerksite, met tientallen nieuwe tweets per minuut."het hele land zal dit vanavond samen met hen vieren", zei Cameron nog.

Er kwamen ook felicitaties vanuit het Witte Huis. "Van iedereen hier, en in de eerste plaats de president en de first lady, onze gelukwensen", zei Jay Carney als woordvoerder van de Amerikaanse president Barack Obama. Zij lieten weten dat een kindje krijgen een van de mooiste dingen uit hun leven was, en dat ze zeker zijn dat dat voor William en Kate ook zo zal zijn.

Bron : DeRedactie.be